недеља, 27. новембар 2011.

Sequins Sunday!

Iako nas od Novogodišnjih praznika deli još mesec dana ja sam već uveliko u prazničnom raspoloženju i misli su  već uveliko obuzete planovima oko organizacije.
A kada razmišljamo  praznicima jedna od prvih svari na koju pomislimo je šta obući.
Možda ideju za to pronadjete u prazničnom lookbook-u brenda Free people.
Moji favoriti su šljokice, čipka, krupan nakit i jača šminka pa praznici mogu da počnu!














петак, 25. новембар 2011.

Charine as a Client

Carine Roitfeld je uradila seriju fotografija i kratak filmić za W magazin. 
Fotogafije je uradio Paolo Roversi. Ideja projekta je bila da se ona nadje u ulozi klijenta, kupca i uz pomoć dizajnera odabere modele iz njihovih coulture kolekcija  koje će biti u skladu sa njenim prepoznatlivim stilom.
Carine je odabrala i isprobala najinteresantnije modele sa Pariske nedelje mode. Uživajte u filmiću.









Ovde možete pogledati kratak filmić The Client.



среда, 23. новембар 2011.

Movie Our Idiot Brother

Hladno i tmurno vreme je idealno za ušuškavanje i gledanje nekog zanimljivog filma samostalno ili u društvu.
Ja sam pre par dana pogledala filmić Our Idiot Brother i prijatno se iznenadila.
Osim interesantne glumačke postave film nije samo klasična limunadica već na ironičan i hiperbolizovan način predtavlja čoveka koji je samo pokušavao da živi svoj život što iskrenije i bez kalkulisanja. Da li je to u današnjem društvu moguće i gde vas to može odvesti pogledajte sami, ne želim da vam previše otkrivam. Imate moju preporuku za ovaj ljupki, topao filmić.
Drugo, htela bih da podelim sa vama svoj prvi tekstić koji je izašao za online magazin Wannabe. Pisala sam o seriji Čarlijevi andjeli i njenom modnom uticaju. Tekst možete pročitati ovde





уторак, 22. новембар 2011.

Valentino virtual museum



Nakon što su se gotovo svi vidjeniji kreatori priklonili trendu objavljivanja šarenih, mirisnih knjiga popularno nazvanih coffee table books, Valentino je rešio da ode korak dalje i da se oproba u nečemu novom.
Rešio je da svoju 50 godina dugu karijeru smesti u virtuelni muzej koji će ljubiteljima njegovog rada i mode biti dostupan u bilo koje vreme iz topline njihovog doma ili kancelarije.




U enterijeru ovog virtuelnog muzeja naravno dominira boja po kojio je Valentino najpoznatiji.Vatreno crveni detalji će biti posebno naglašenim sjajnim svetlosnim rešenjima. 
Muzej će biti neka vrsta Valentinovog legata .U njemu će se naći više od 300 haljina iz Valentinovih arhiva, mnoštvo skica, ilustracija, reklamnih kampanja i editorijala, fotki sa revija, a posebnu sekciju muzeja će činiti najslavnije Valentinove haljine sa crvenog tepiha.
Ostaje nam da sačekamo 5.decembar kada će aplikacija biti dostupna za download, a do tada zavirite u Valentinovo carstvo u kratkoj video turi iznad.



недеља, 20. новембар 2011.

Moniquilla patterns

Šta dobijate kada ukrstite sjajne ilustracije sa tkaninama? Rezultat su fenomenale tkanine, neobičnih,originalnih dezena. 
Španski brend Moniquilla poznat je po veselim,kreativnim dezenima.
Na njihovom blogu možete videti fotke procesa nastanka dezenia  i uveriti se da je u pitanju ručni rad.
Kolekcije su podeljene tematski po printovima. Moj favorit su olujni,hortenzija i geometrijski print.
Nedavno su izbacili i kolekciju za kuću, iz koje biram fenomenalne cvetne jastuke i blesave dečije podmetače za jelo i jastučiće


























петак, 18. новембар 2011.

Have you heard about Sous style?

Ako volite sajtove poput Backyard Bill, The Selby i The Coveteur  ovo je pravo mesto za vas. Sajt Sous style je moja nova dnevna opsesija i imate moju toplu preporuku za sate i sate razgledanja. 
Sajt je pokrenula Pippa Lord, Elle-ov photo direktor. 
Na njemu možete pronaći fenomenalne fotkice hrane, stylish ljudi i njihovih kuća, zanimljive recepte i preporuke restorana.


Meni omiljena sekcija sajta je Cook for me. U njoj ćete naći zanimljive ideje za aranžiranje i prepremu ukusne hrane, a neke stvari deluju toliko jednostavno i preukusno da poželim da ih odmah isprobam iako još uvek nisam vešta u kuhinji..




















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...