уторак, 29. јануар 2013.

Blog / girl crush

Odavno na blogu nije bilo preporuka drugih blogova. 
Danas Vam predstavljam SaruVickers koja vodi modni blog na adresi  Classy Girls Wear Pearls
Sa svojim dečkom poslednjih nekoliko godina vodi uspešnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom kvalitetnog nakita i detalja inspirisanih nautičkim stilom. 
Pre samo nekoliko godina ovaj par je svoje rukotvorine prodavao na malim lokalnim sajmovima rukotvorina u Novoj Engleskoj a danas vode čitavu fabriku. Sajt na kome možete pogledati šta oni sve to prave zove se Kiel James Patrick. Ovaj mladi par imao je poslednjih godina puno uspeha, a zahvaljujuci svom ličnom stilu mislim da su sebi najbolja reklama.
Dok sam listala Sarin blog imala sam u početku utisak kao da vrtim Ralph Lauren-ov katalog što se stila i fotografija tiče. Njen stil je klasičan, elegantan, sveden ili kako bi Amerikanci rekli “Prepy”. 
Mene donekle podseća na Kejt Midlton i rekla bih da je njen stil dostojan jedne princeze.  Posebno me oduševljavaju njene prelepe fotografije jer osim besprekornih outfita možete videti i predivne lokacije na kojima se ona slika poput odmarališta, savršeno uređenih vikend kuuća ali i ne tako često dostupnih lokacija poput predsedničkih apartmana. 
понедељак, 28. јануар 2013.

Old and mysterious


Oni koji me prate na društvenoj mreži Pinterest mogli su da primete moje table na koje izmeđuostalog volim da postavljam stare kuće, dvorce, crkve i napuštene objekte.
Oduševljena sam atmosferom ovih mesta, prepunih istorije i posebne energije.
Do pre par godina u mom najbližem komšiluku postojala je jedna prelepa napuštena kuća u koju smo sestra i ja obožavale da idemo. To je bio dvorac jedne poznate Beogradske porodice koji je u svojim slavnim danima bio stalna scenografija brojnih domacih i stranih filmova i serija.
 Na velkom prostoru prostirala se oromna bašta prepuna raznovrsnog cveća, veliki drvored i dve predivne stare kuće koje su svojim raskošem enterijera prevazilazila vsvačija očekivanja. Jedna kuća je bila namenjena posluzi a u drugoj je živela porodica u čijem je vlasništvu posed.
Spolja oronule delovale su veličanstveno, ali sam ulazak u glavnu kuću prevazilazio je sva očekivanja. Istinski luksuz i rutični šarm koje je ovo mesto s godinama dobilo bili su idealno mesto za maštanje i uživanje.
Kao što možete da pretpostavite, kada su imanje otkrili krupni investitori, takozvani domaći kontraverzni biznismeni uspeli su da izdejstvuju dozvolu za rušenje uprkos tome što je imanje bilo pod zaštitom države.
Danas se na tom mestu nalazi jedna bezlična ogromna zgrada, od dvorišta nije ostalo ni traga jer je pretvoreno u betonsku garažu. Ljudi koji su sada kupili te stanove verovatno nemaju pretstavu šta se tu ranije nalazilo i koliko istorije je ta lokacija skrivala. Uvek se razžalostim kada tuda prolazim.
Nažalost, sestra i ja nismo fotografisale tu kuću dok je bilo moguće slobodno ući i zbog toga mi je baš žao.
U ovom postu sam želela da podelim neke od fotografija mesta koja su po mom mišljenju prelepa.
                           moj Pinterest nalog

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...