петак, 26. април 2013.

Beyonce in H&M Summer 2013


Lepo vreme smo najzad dočekali. Proleće gotovo da nas je zaobišlo i uleteli smo u leto i toplo vreme. Ipak, ne bunim se. Volim leto, sunce, pesak, tirkiznu boju i miris mora. Pored maštanja o idealnom mestu neizbežno je pronaći i omiljeni kupaći kostim za predstojeće leto. Izbora je mnogo, a evo šta vam Beyonce u kampanji za H & M predlaže. 
четвртак, 11. април 2013.

Laura Callaghan illustration

Laura Callaghan je ilustratorka iz Irske čije sam radove želela da vam pokažem. Njene ilustracije me asociraju na Mad Men i korice neke lepe dečije knjige. 
One su duhovite, neposredne i bave se svakodnevnim situacijama u životu jedne mlade devojke, a detalji na slikama su jednostavno genijalni. Odavno me neka ilustratorka nije ovoliko oduševila.
Na njenom sajtu možete pogledati ostatak radova.
Uživajte u današnjem prolećnom danu i Suncu koje se konačno probudilo.

понедељак, 08. април 2013.

Summer in my mind

 Kako u Beograd nikako da stigne lepo vreme ja sam spremna da mislima odem na neku daleku egzoticnu destinaciju. Broj destinacija koje zelim da posetim se svakodnevno povecava. Inspiraciju za outfite ovih dana pronalazim svuda,a sa vama delim dva odlicna lookbooka.

   Mango

    Maison Scotchсреда, 03. април 2013.

Book recommendation


Nedavno sam završila Crnu pticu i kako na blogu duuugo nije bilo sličnih preporuka rešila sam da napišem koju reč više o njoj. 
Inače preporučivanje knjiga drugim ljudima nije nešto što često radim zato što izuzev najbližih čiji ukus poznajem ne želim da preporučujem drugima nešto što im se  možda neće dopasti.
Osnovna stvar koju ne volim kada mi neko preporučuje knjigu ili film je kada mi u toj preporuci ispriča polovinu radnje ili nameće svoj doživljaj što posebno u slučaju knjiga baš ne volim. Iz tog razloga imam problem kada drugome želim da preporučim knjigu jer ne želim da namećem svoj doživljaj.
Crna ptica je jedan klasičan portret likova kroz interesantne životne situacije. Neočekivana priča jedne slikovite porodice čija se radnja odvija početkom sedamdesetih godina prošlog veka. Priča se jednim delom oslanja na stvarni događaj koji se odigrao u Kanadi 1969. kada je pokret za prava Francuza u Kvebeku sprovodio svoje akcije. Njihov najveći problem je bio taj što su smatrali da Englezi u Kvebeku imaju mnogo više prava od Francuza i kako su sve državne institucije anglofone.
Bazilijer je po mom mišljenju izvrstan pisac iako je Crna ptica do ovog trenutka njegova prva i jedina knjiga. Njegov stil pisanja i portretisanja likova me podseća na stil jednog od meni omiljenih Francuskih pisaca Balzaka. Roman je dobio nagradu sajta Amazon za najbolji prvi roman.
Nadam se da ćete imati priliku da se upoznate sa ekcentričnom porodicom Dešus i sami otkrijete ovaj neverovatan roman. Volela bih da čujem vaše utiske ukoliko ste ga već pročitali ali i da čujem vaše preporuke za čitanje.

уторак, 02. април 2013.

Lazy tuestday


Cara Delevigne je zvezda ovih fotografija. Kampanja za poljski brend Reserved's pokrila je sve prilike od poslvnih šik kombinacija, do elegantnih i dnevnih. Svi komadi su vrlo nosivi, a očekivano ove sezone dominiraju crna i bela. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...