четвртак, 07. јун 2012.

Dani organske hrane u BeograduIako je naš blog prvenstveno zamišljen i započet kao modni blog u međuvremenu se razvio u jednu šarenoliku svaštaru ispunjenu različitim temama koje nas interesuju pa tako danas nastavljamo u tom duhu i pišemo o još jednoj zanimljivoj temi. 
U pitanju je organska hrana
Ukratko, organska hrana je hrana proizvedena na prirodan način, onako kako se proizvodila pre pojave pesticida i predstavlja zdravu alternativu široko rasprostranjenoj genetski modifikovanoj hrani i konvencionalno proizvedenoj hrani.
U svetu je gotovo podjednako rasprostranjena kao i konvencionalna a veliki broj ljudi se opredelio isključivo za upotrebu organske hrane. Ovaj "trend" je zahvatio veći deo Hollywood-a, a najbrojniji pobornici su intelektualci širom sveta. 
Moje interesovanje za ovu vrstu hrane proteže se dosta vremena unazad, ali ranije je bilo zaista teško pronaći proizvođače ili prodajna mesta koja imaju sertifikat. 
U međuvremenu je porasla svest o sve većoj potražnji za ovom vrstom hrane i sve je veći broj sertifikovanih proizvođača pa me je jako obradovala vest da će se sutra u našoj prestonici održati prodajni sajam.
Sutra u Beogradu počinje sajam organske hrane. 
Sajam se organizuje na platou ispred pijace u Novobeogradskom bloku 44 i trajaće od 8 -10 juna. 
Organizacija ima za cilj podizanje svesti o zdravoj hrani    
proizvedenoj na prirodan način bez upotrebe pesticida ili genetski modifikovanih elemenata.
Tokom ova tri dana potrošačima će se predstaviti proizvođači voća, povrća, mlečnih prerađevina, raznih džemova, marmelada i drugih proizvoda.
Planirano je da se ubuduće sajam održava dva puta godišnje.
Do sada nikada nisam prisustvovala nekoj ovakvoj manifestaciji ali s obzirom na to da je organska hrana tema koja me vrlo zanima, odlučila sam da vidim kako sve to u praksi izgleda i sigurno ću prošetati do Novog Beograda.
Ono što je najčešća zamerka potrošača proizvođačima organske hrane je viša cena proizvoda u odnosu na konvencionalne. Međutim, proizvođači su odlučili da tokom ova tri dana svoje proizvode ponude po promotivnim cenama.photos:Google


Ne zaboravite da se prijavite za učešće u nagradnoj igri. Firmoo i Sugar Honey Baby blog poklanjaju dva para naočara po vašem izboru. 
Don't forget for our giveaway. You could win 2 pairs of Firmoo glasses.

17 коментара:

 1. Svaka cast za ovakvu organizaciju :) verujem da ce biti sareno :))

  ОдговориИзбриши
 2. Super, moracu da posaljem sve ljude koji se meni smeju sto ne jedem fast food, malo da osveze organizam! :)

  ОдговориИзбриши
 3. Super za organizaciju ja sam vegetarijanka godinama i volim organsku hranu ali nije je lako bilo do skoro nalaziti i kod nas :D radujem se sajmu

  ОдговориИзбриши
 4. Odličan post, svakako trebamo paziti što stavljamo u sebe, ako ništa drugo, a ono nam se od konzervansa, kako to Stela tvrdi, neće raspadati trupla kad umremo! ;) Ilina

  ОдговориИзбриши
 5. odlicno, mada sam ja mislila da je kod nas skoro svo voce i povrce organsko...:)

  ОдговориИзбриши
 6. E da imam slobodnih dana mislim da bih rado skoknula da vidim taj sajam!

  ОдговориИзбриши
 7. E, to su ''trendovi'' sa Zapada koji nam trebaju :-) Šteta, nisam u gradu tada.

  ОдговориИзбриши
 8. wow, super! I ja bih volela otici na sajam :)

  ОдговориИзбриши
 9. sve izgleda jako primamljivo, šteta što nisam bliže bg. :D

  ОдговориИзбриши
 10. to je bas super, treba malo vise takvih sajmova

  ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...