уторак, 13. новембар 2012.

My new baby


Razloge svog blog-odsustva sam već nekoliko puta spominjala u prethodnim postovima. Glavni razlog je svakako bilo odsustvo vlastitog kompijutera.
Posle višemesečnog natezanja sa majstorima, servisima i garancijama konačno sam dobila novi laptop. U pitanju je moj novi ljubimac Toshiba satellite L850D
Kada sam otišla u dugo planiran pohod po kompijuter poslednja tavka na mjoj podugačkoj listi želja bio je Toshiba proizvođač. Budući da sam imala loše iskustvo sa prethodnim laptopom koji je bio takođe toshiba satellite i očigledno se nije dobro pokazao, mislila sam da Toshiba definitivno nije moj cup of tea, nakon dosta predomišljanja odlučila sam se da svoje poverenje ponovo poklonim istom brendu zato što sam se jednostavno zaljubila u njegov dizajn i performanse.
U međuvremenu sam saznala da je čitava serija kojoj je pripadao moj prethodni ljubimac bila nešto slabija i sa fabričkom greškom koja je dozvoljavala pregrevanje, a da su na sreću sve manjkavosti prevaziđene u modelima nove generacije. 
Kako se vama čini moja nova bebica?
Obećavam da će postovi sada biti mnogo učestaliji.





7 коментара:

  1. Ja imam Toshibu vec 3 godine i jako sam zaodovoljna. Valjda ce te ovaj posluziti bolje od proslog :)

    ОдговориИзбриши
  2. Da li je moguće da ne znaš da je "kompjuter", a ne "kompijuter" ??? Strašno, a nije lapsus, jer tako pišeš dva puta

    ОдговориИзбриши
  3. Osnovni red je da se ljudi predstave kada udju u kominikaciju, ali to je već druga tema. U odgovoru na nametnutu, objasniću ti - besmisleno je raspravljati o tome da li se ovako ili onako piše ( ili izgovara ) reč koja nije srpska, već engleska. Dakle, piše se COMPUTER, a izgovara različito u zavisnosti od toga da li se to čini u Australiji, USA, Londonu ili Zimbabwe-u. Za izgovor u Srbiji potrebno je pogledati fonetsku transkripciju nekog dobrog rečnika, npr. Morton & Benson ( ’kǝm’p(i)ju:tǝ ).
    Drugim rečima, o pravilnosti ili nepravilnosti izgovora ili pisanja reči srpskim jezikom ima smisla govoriti samo ukoliko se radi o rpskim rečima ! Idući drugačijom ( dakle pogrešnom ) logikom, možemo zaključiti da 99% Srba pogrešno izgovara NEW YORK tako što ga zove Njujork, a grad se ipak izgovara ( Nju:joǝ:k ), dakle bez R ! Kako god, ali ako si jedan od beskompromisnih boraca za "čistunstvo serbskoga jezika", mislim da bi pažnju morao usmeriti na to da se i za televizor, komp(i)juter, automobil, frižider, video, radio - tjuner ..... i gomilu drugih engleskih reči nadju odgovarajuće srpske. Naravno, i za gomilu turskih za koje takodje nemamo srpskih, a koristimo ih - jastuk, ćebe, dušek, jorgan :-)

    ОдговориИзбриши
  4. TOSHIBA je po meni dosta dobar izbor! Nadam se da ćeš uživati u radu sa svojim novim ljubimcem, a i mi u novim postovima :)

    ОдговориИзбриши
  5. Sad samo cekamo da blogujete kao i ranije ;)

    ОдговориИзбриши
  6. <3 sladak je ! srecno blogovanje!
    www.lifestylenotesbyaf.blogspot.com > new in; V. Stefanovski int.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...